og:image:roma.jpg
Főoldal Szállás Fakultatív Hasznos Kapcsolat
© Vásárhelyi Hírek Kiadó 2019  www.vasarhelyihirek.hu
Vue Panoramique

Fakultatív

Az olasz főváros és a Vatikán nem csak Olaszország, hanem a földrész szellemi központja vallási és művészeti értelemben is. 

Nekropolisz Vatikánváros alatt

A nekropolisz a Vatikánváros területén található, 2003- ban egy földalatti parkoló építésekor bukkantak rá a régészek. Az elmúlt években elvégzett restaurálásnak köszönhetően ma a látogató az eredeti helyén nézheti meg a gazdag temetkezőhelyet, a márványszarkofágokat, égetett agyag mécseseket, urnákat, mozaikokat és falfreskókat. Mint ismeretes, a Szent Péter-bazilika alatt is húzódik egy necropolis, amelyben az Apostolfejedelem ereklyéi nyugszanak (az egykori Via Cornelia mentén) Különleges misztikus élmény!  

Santa Maria della Concezione templom               

(Kapucinusok temploma)

Reni Szent Mihály arkangyal és Caravaggio Szent Ferenc című festményéről lett híres. A templom kriptájának - padozatát a Szentföldről származó föld, falait pedig mintegy négyezer kapucinus barát csontja borítja. Rómában, ahol minden másképpen történik, mint a többi világban, még a halottaknak sincs mindenütt békességük. Aki meg akar győződni erről, jöjjön velem a Santa Maria della Concezione-ba és ha megtekintette az egyszerű templom szép képeit, köztük egy pompás Guido Renit, melyekről készséggel vonja el a függönyt egy barátságos kapucinus, szálljon le itt is a föld alá, a kapucinus szerzetesek templom alatti temetőjébe. Nagyon furcsa temető ez. Csak annyi ideig hagyják itt pihenni a barátok tetemeit, ameddig hely van számukra, s valami sok hely éppen nincs ebben a négy pici sírkápolnában. Ha már megtelt a kis temető, s új halottat hoznak belé, akkor annak a csontjait, aki a leghosszabb idő óta pihen itt, előszedik és földíszítik velük a sírok falait. Tematikus programok: Antik Róma:  Capitolium tér, Forum Romanum, Colosseum, Palatinus, Constantinus császár Diadalíve stb. Keresztény Róma: Vatikáni Múzeum, Sixtus Kápolna, Szent Péter Bazilika Barokk Róma:  Spanyol Lépcső, Trevi Kút, Pantheon, Navona tér stb. Tivoli : amelynek két nevezetessége is az Unesco vilagörökség része: a Villa Adriana (Hadrianus palotaeggyüttesének romjai) és Villa D'Este gyönyörű parkja, a számtalan szökőkúttal És! Az Örök város látnivalói után, nyáron strandolás a tengerben!   
Quis in dolor exercitation culpa qui culpa enim sit
ITÁLIA a magával ragadó
Fakultatív